fbpx

Waarom je niet elke passie moet omzetten naar een businessmodel

Team Jeanne online business manager

Wie mij een beetje kent, weet dat ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is. Haverpannenkoekjes, yoghurt met fruit en granola, een gepocheerd eitje op een toast met avocado, … Njam!! Zet daar nog ne goeie cappuccino ☕️ naast en mijn dag kan al niet meer stuk.

Morning is a state of mind.

Eind maart trok ik met mijn lief op citytrip naar Berlijn. Groot was mijn blijdschap dan ook toen bleek dat ons hotel vergezeld was van een 24/7 ontbijtbar! I kid you not. 🤩 Wij arriveerden de eerste dag rond 14u in ons hotel en toen we besloten om daar voor de gemakkelijkheid iets te eten, keek ik eerst nog wat raar toen de ober ons aansprak met “Goodmorning!”. Maar toen ik nadien “Morning is a state of mind” op de menukaart las, wist ik het: Ik ben in de hemel terecht gekomen!

We believe that breakfast is not a matter of time, but a matter of world view and in Benedict’s world, breakfast never ends.

So welcome to our world of freshness and freedom, a world where even if it’s night outside, your day is just beginning and it is a window to infinite possibilities.

Bovendien was de bediening en de sfeer van het restaurant gewoon on point! Vriendelijk, behulpzaam, dienend, een tikje excentriek,… En dat vers gebakken brood: Heerlijk! Ik denk dat ik wel ongeveer elke 10 minuten “Hoe tof is dees!” tegen mijn lief heb gezegd.

(Als je binnenkort naar Berlijn gaat, passeer eens bij Benedict. Kans is groot dat je even moet aanschuiven voor je een tafel krijgt, maar eens je zit, mag je al de tijd van de wereld nemen om van je ontbijt te genieten. I promise you, het wachten loont!)

Mijn eigen ontbijtbar dan maar?

Maar terug naar België en mijn ontbijtjes hier… Alhoewel een simpele boterham met choco er nu en dan ook eens ingaat, maak ik er meestal een eer van om best wel wat tijd te steken in het maken van ontbijt. Ik verkies een evenwichtig en gezond ontbijt dat er nog eens mooi uitziet. Voor mij is dat een portie verwennerij en zelfzorg aan het begin van de dag.

Ik durf dan ook te zeggen dat mijn homemade ontbijtjes niet moeten onderdoen voor die van de gemiddelde hippe ontbijtbar. Meermaals flitste het idee door mijn hoofd dat ik dat ook zou kunnen, zo’n ontbijtbar uitbaten en mensen blij maken met mijn creaties.(*) Maar al snel wordt die gedachte opgevolgd met “Zot! Dan heb je zelf amper nog tijd om te genieten van je favoriete maaltijd van de dag!” Bovendien zou ik snel ongelukkig worden van elke dag hetzelfde te moeten doen en niet vrij te kunnen kiezen waar en wanneer ik werk. Iets met een passie die niet gekoppeld zou zijn aan mijn waarden…

Die ontbijtbar zal er dus nooit komen en ik hou dat lekkers gewoon voor mijn naasten en mezelf. Ik heb mijn lief nog nooit horen klagen en ook voor mijn jongen tover ik in ‘t weekend met veel plezier heerlijke pannenkoeken of wentelteefjes op tafel. Die mogen mij gewoon betalen met een dikke knuffel.😉

Ondernemen als creatieve generalist

Moraal van het verhaal: Ben je net als ik een multipassionate en loopt je hoofd soms over van de interesses en ideeën? Weet dan dat je die dus niet allemaal in je business hoeft te steken. Sommige activiteiten mogen ook gewoon voor de lol zijn.

Hoe je die afweging dan maakt? 🤔

Door jezelf goed genoeg te kennen: ken je eigen waarden. Wat is voor jou belangrijk? Voel daarnaast in of het idee haalbaar is qua tijdsbesteding en binnen je huidige levensstijl en -ritme. Visualiseer hoe je leven er zou uitzien.

En ook: start klein. Neem je tijd. Soms kan het wel uitgroeien tot een business, maar dat hoeft niet persé morgen te zijn.

Voor mij dus geen ontbijtbar…

Ik ben dan maar een business gestart rond die andere behoefte van mezelf: ik wil er niet alleen voor staan. In zowat alles wat ik doe of beslis zoek ik een klankbord. Ik weet dat dat nu klinkt alsof ik niets alleen kan beslissen, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Ik heb best een goed innerlijk kompas, maar vaak schiet dat pas in actie als iemand mij de juiste vragen stelt. Als ik met een idee in mijn hoofd loop te malen, dan weet ik dat ik het moet uitspreken in plaats van er eindeloos op te sjikken. Dan komt er ruimte en vaak ook nieuwe inzichten. Ik raak verlost van mijn tunnelvisie.

Dat is wat ik ook voor jou kan betekenen. Je hoeft het niet allemaal alleen te bedenken en te beslissen. Ik ben er voor jou als warm klankbord. Ik stel vragen, denk mee en samen komen we tot de volgende stap in jouw business.

Of om het met de woorden van Sofie van Buro Knal te zeggen:

“Hoe meer we jou inschakelen, hoe meer we voelen dat we aan ‘t groeien zijn.”

Ook klaar om dat groeipad te bewandelen? Boek dan hier een gratis -maar niet vrijblijvend- connectiegesprek. Want je hoeft het écht niet alleen te doen.


(* Ik wil hier absoluut geen enkele ontbijtbar beledigen, want ik weet absoluut wel dat er veel meer bij komt kijken dan enkel goede ontbijtjes kunnen prepareren. Tonnen respect voor elke gepassioneerde horeca-uitbater!)

%d bloggers liken dit: